Η ΚΑΛΙΣΣΗ το άλογό μας

Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι), ιδρύθηκε το 2007, με σκοπό να προστατεύει και να περιθάλπει ιπποειδή από την κακομεταχείριση, την εγκατάλειψη και τον βασανισμό, να ελαφρύνει τον πόνο τους με φροντίδα και αγάπη και να ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες για την σωστή συμπεριφορά και αντιμετώπισή τους.

           Ιδιωτική πρωτοβουλία ανθρώπων της ιππασίας που η αγάπη τους για τα άλογα περίσσευε έκανε τον Ε.Σ.Π.Ι τον μοναδικό φιλοζωικό σύλλογο που περιθάλπει ιπποειδή στην Ελλάδα.

           Αφορμή για την ίδρυσή του υπήρξε μια καταγγελία για ζώα που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες σε κτήμα στον Ασπρόπυργο και που τα περισσότερα από αυτά προορίζονταν για τα σφαγεία της Ιταλίας. Τα ζώα αυτά κατασχέθηκαν και συντηρήθηκαν για 1 χρόνο σε κτήματα σο Κορωπί. Μετά από πολλές δικαστικές ενέργειες, ο ιδιοκτήτης και έμπορος αλόγων, καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση, ενώ συγχρόνως του αποδόθηκαν τα ζώα ως περιουσιακό του στοιχείο.

                                                   Η ΚΑΛΙΣΣΗ

 Στις 9 Οκτωβρίου 2020 ήρθε στον Ε.Σ.Π.Ι η Καλίσση. Μία φοραδίτσα 11 μόλις χρονών, πρώην ιπποδρομιακό άλογο με τα κόκαλά του να προεξέχουν σε όλο το σώμα, με πληγές από την κατάκλιση και λεμφαγγειίτιδα στο πίσω της πόδι, όπως διέγνωσε ο γιατρός μας Παύλος Αντωνίου. Ευτυχώς μερικές μέρες αφότου έφτασε στον Ε.Σ.Π.Ι είχε την ευκαιρία να κάνει το θαύμα του ο οδοντίατρος ιπποειδών Γιάννης Τουλουπάκης και έτσι την ανακούφισε από τις ακίδες των δοντιών της για να μπορεί να τρέφεται πιο εύκολα και η αλλαγή στη θρεπτική της κατάσταση ήταν σχεδόν άμεση. Σύντομα καταφέραμε να της φτιάξουμε και τις οπλές της και συνεχίζουμε να φροντίζουμε τις πληγές της, ελπίζουμε ότι σε λίγο καιρό θα μπορέσει να μένει έξω με τα υπόλοιπα ζώα και να έχει μία πολλή πιο άνετη και ασφαλή ζωή.

           

Αυτό είναι το άλογό μας …. η Καλίσση (με αναδοχή).

Οι μαθητές του ΣΤ2 και η δασκάλα τους, Σμαράγδα Χατζηπαναγιώτου

You May Also Like