Επίσκεψη στο ΕΚΦΕ Κω

Την ευκαιρία να εξερευνήσουν το μαγικό κόσμο της φυσικής μέσα από την εκτέλεση πολλαπλών πειραμάτων, είχαν οι μαθητές των τμημάτων Ε1 και Ε2 του σχολείου μας, οι οποίοι την Τρίτη 14 και Τετάρτη 15 Μαρτίου επισκέφθηκαν το ΕΚΦΕ Κω στο πλαίσιο του μαθήματος της φυσικής. Έχοντας ολοκληρώσει το κεφάλαιο του ηλεκτρισμού, μετέβησαν με μεγάλη ανυπομονησία στην περιοχή Ασφενδιού, στο γραφικό κτίριο του ΕΚΦΕ Κω, υπό τη συνοδεία των δασκάλων τους Παπαηλία Σταυρούλας και Παπαμανώλη Τσαμπίκας.

Εκεί τους περίμενε ο κύριος Γιάννης Παπαδάκης, ο οποίος αφού τους μοίρασε διάφορα υλικά ανά ομάδες, του ζήτησε να κατακτήσουν ένα συγκεκριμένο στόχο, διαφορετικό ωστόσο ανά ομάδα, παρατηρώντας, δοκιμάζοντας, υποθέτοντας και συνδυάζοντας ήδη υπάρχουσες γνώσεις. Έτσι, οι μαθητές μετατράπηκαν για λίγο σε μικρούς επιστήμονες και διαπίστωσαν πόσο εύκολο είναι τελικά να βάλει κανείς φωτιά με μια μικρή μπαταρία, να προκαλέσει «κεραυνούς εν αιθρία», να δημιουργήσει ηλεκτρικό κύκλωμα με μια πλαστελίνη ή να κάνει μια μπαταρία να «χορεύει».

Και επειδή ο ενθουσιασμός όλο και μεγάλωνε, τα παιδιά θέλησαν να κάνουν μια πιο μεγάλη βουτιά στα βαθιά νερά της φυσικής, ζητώντας από τον κύριο Παπαδάκη να εκτελέσει πειράματα που σχετίζονται με την επόμενη ενότητα του βιβλίου τους, το «Φως».

Η επιθυμία τους εκπληρώθηκε! Ευχαριστούμε τον κύριο Παπαδάκη ο οποίος βοήθησε τα παιδιά να διαλευκάνουν έννοιες και να οικοδομήσουν νέες γνώσεις μέσω της κριτικής παρατήρησης και της ενεργής εμπλοκής τους σε βιωματικές δραστηριότητες και πειράματα,  στηριζόμενοι πάντα στις ήδη υπάρχουσες γνώσεις τους, και όλα αυτά με παιγνιώδη τρόπο σ? ένα ευχάριστο και φιλικό κλίμα.

You May Also Like