Καλωσήρθατε στο νέο διαδικτυακό χώρο του σχολείου μας

Πολλές είναι οι σκέψεις που μας οδήγησαν στη δημιουργία αυτής της ηλεκτρονικής τοποθεσίας.

Η κοινωνία της πληροφορίας, στην οποία έχουμε εισέλθει με ταχύτατους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, αναπόφευκτα οδήγησαν και την ενεργή συμμετοχή του εκπαιδευτικού μας συστήματος στην “ηλεκτρονική” εποχή, η οποία αποτελεί πρόκληση με τον τεράστιο όγκο, την ποικιλία στην άντληση και ανταλλαγή γνώσης, καθώς και τα μορφωτικά οφέλη που προσφέρει.

Ο χώρος αυτός φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα βήμα έκφρασης των μαθητών και των δασκάλων του σχολείου μας, μέσα από τις μορφωτικές δραστηριότητες που πρόκειται να αναπτύξουν.

Οι μαθητές ασχολούνται με θέματα που έχουν άμεση σχέση με τα ενδιαφέροντά τους και την ηλικία τους, με θέματα που προέρχονται από το ντόπιο και κοντινό τους περιβάλλον π.χ. ήθη και έθιμα του τόπου, τοπική ιστορία, γεωγραφία, αγροτικές ασχολίες κ.α.

Γίνονται ερευνητές και ανταποκριτές του τόπου τους και επιτυγχάνουν το άνοιγμα του σχολείου προς τα έξω, αλλά και το αντίθετο, αφού στη διαδικασία αυτή δεν εμπλέκεται μόνο το σχολείο, αλλά και η ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Η ανάπτυξή της αποτελεί ένα από τα σχέδια δράσης του σχολείου στα πλαίσια της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και ευελπιστεί να γίνει η φωνή που θα φτάσει σε όλο τον κόσμο, ακόμα και εκεί όπου υπάρχουν απόδημοι Έλληνες, οι οποίοι κάποτε φοίτησαν στο σχολείο αυτό. Προσδοκά να γίνει ο ταχυδρόμος που φέρνει νέα, αλλά και αναμνήσεις!!!!

Ελπίζουμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας, να τη δείτε με συμπάθεια και να την κρίνετε με επιείκεια.

Σας ευχαριστούμε !!!

You May Also Like