Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Την εβδομάδα που πέρασε το σχολείο μας βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου, για να πραγματοποιήσει όπως κάθε χρόνο τις δράσεις της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. εναρμόνισε την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με την Ευρωπαϊκή Ημέρα σχολικού Αθλητισμού.

Κεντρικός στόχος ήταν η δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών για συμμετοχή σε αθλητικές σχολικές δράσεις. Με σύνθημα “ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ”  και με τη βοήθεια των ΚΦΑ του σχολείου μας, Αθανασίας Μπαρπάτση και Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου, οι μαθητές μας στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου έπαιξαν ποδόσφαιρο και μπιτς βόλεϊ, ενώ έκαναν  αερόβιες και αναερόβιες κινητικές δραστηριότητες δίνοντας έμφαση στο τρέξιμο, τις σκυταλοδρομίες και στην κινητική επιδεξιότητα άνω και κάτω άκρων.

Στο τέλος έγινε και δράση καθαρισμού της παραλίας του Ναυτικού Ομίλου για να επιστρέψουμε στο σχολείο κλείνοντας την ημέρα που το Υπουργείο μας αφιέρωσε στην κίνηση των παιδιών.

 

 

You May Also Like