Επικαιροποίηση πρωτοκόλλου και εντατικοποίηση ελέγχων

Αγαπητοί γονείς,

Χρόνια πολλά, καλή και υγιή σχολική χρονιά,

Ευτυχώς για όλους μας επιστρέφουμε τη Δευτέρα (10/1) στο σχολείο για να συνεχίσουμε τη δουλειά μας όπως την ξέρουμε και τη θέλουμε.

Σύμφωνα με το υπουργείο θα πρέπει να ακολουθήσουμε νέο πρωτόκολλο covid, προκειμένου να κρατήσουμε σε χαμηλά επίπεδα τη διασπορά της νόσου και να προστατέψουμε τους μαθητές μας.

  • Από Τετάρτη 5 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου θα μπορούν οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, να προμηθεύονται πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά self test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δύο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.
  • Ο προ συμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (σελφ τεστ) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη.
  • Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).
  • Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου όλοι οι μαθητές μας πρέπει να υποβληθούν σε σελφ τεστ για να έρθουν την επόμενη μέρα στο σχολείο.
  • Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr
  • Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του σχολείου http://2dim-ko.dod.sch.gr/ για συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά.

Γνωρίζοντας ότι για ακόμα μία φορά θα ανταποκριθείτε στην οδηγία αυτή, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

 Ο Διευθυντής

Αλκιβιάδης Χατζηνικολάου

You May Also Like