Οι πέτρες της καλοσύνης

Στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος «Η Αυλή των Θαυμάτων» που εκπονείται από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, Μπαρπάτση Αθανασία και Χατζηνικολάου Αλκιβιάδη,  με στόχο την απασχόληση των παιδιών στο διάλειμμα με τρόπο ψυχαγωγικό και δημιουργικό σε ένα κλίμα σεβασμού, αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, πραγματοποιείται η δράση «Οι πέτρες της καλοσύνης» (the kindness rock project).

Η ιδέα ξεκίνησε το 2015 από τη Megan Murphy στην Αμερική, η οποία είχε γράψει ένα μήνυμα σε μία πέτρα και την άφησε σε μία παραλία.  Όταν τη  βρήκε μια φίλη της τυχαία (η οποία αναγνώρισε τον γραφικό της χαρακτήρα) και της είπε ότι το συγκεκριμένο μήνυμα της «έφτιαξε» τη μέρα, άρχισε να αφήνει περισσότερες πέτρες με παρακινητικά μηνύματα.

Από τότε, αυτή η τάση έχει διαδοθεί στην Αγγλία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και πολλές άλλες χώρες του κόσμου. Κάπως έτσι  πέρασε και το κατώφλι του δικού μας σχολείου,  όπου τα παιδιά γράφουν λέξεις και μηνύματα καλοσύνης πάνω σε πέτρες και τις αφήνουν στον «κήπο της καλοσύνης» του σχολείου μας ή σε διάφορα σημεία του νησιού, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη μετάδοσή της.

Γιατί ένα μήνυμα ακριβώς την κατάλληλη στιγμή, μπορεί να σου αλλάξει τη μέρα, τη στάση σου απέναντι στους άλλους και απέναντι στη ζωή ή ακόμα και την ίδια σου τη ζωή.

Ο καθένας μπορεί να πάρει μια από τις πέτρες, αν σημαίνει κάτι για αυτόν, να μοιραστεί μια με κάποιον φίλο προκειμένου να τον ενθαρρύνει ή να αφήσει μια για κάποιον άλλο.

Η καλοσύνη είναι μεταδοτική… Ας τη μεταδώσουμε λοιπόν παντού!!!

#thekindnessrockproject#

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τον περίπατο του σχολείου μας στον Ναυτικό Όμιλο Κω,όπου τα παιδιά με μεγάλο ενθουσιασμό  συνέλεξαν  και ζωγράφισαν πέτρες μεγαλώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τον «κήπο» μας.

You May Also Like